Prečo je kefír lepší ako jogurt?

Kefír je zdravý nápoj, ktorý je taktiež nazývaný aj “čarovné mlieko“.
Hoci sme zvyknutí denne jedávať na raňajky jogurt, bolo by lepšie, keby sme ho nahradili kefírom. Toto sú dôvody prečo:
Kefír je veľmi zdravý nápoj, ktorý je taktiež nazývaný aj “čarovné mlieko“. Je vyrobený z kozieho, kravského alebo ovčieho mlieka, ktoré je zmiešané s kefírovou hubou a necháva sa skysnúť. Je to skvelé probiotikum plné kváskov, vitamínov, minerálov a živín.
Môže byť bez problémov konzumované aj ľuďmi, ktorí trpia neznášanlivosťou laktózy. Je veľa dôvodov, prečo je kefír lepší ako jogurt a z toho dôvodu by ste mali začať postupne nahrádzať jogurt kefírom.

Čo sú kefírové zrná?

Je to kombinácia špeciálnych kváskov a baktérií, ktoré sú zmiešané s rôznymi proteínmi, tukmi a cukrami, ktoré tvoria formu “rodového systému“ zdravých baktérií v kysnutom mlieku a tak má kefír hutnú štruktúru. Kefír je veľmi starý nápoj (odhaduje sa, že je používaný už viac ako 5000 rokov).

Prečo je kefír taký zdravý?

Má schopnosť prečistiť naše telo a tráviacu sústavu, zlikvidovať škodlivé baktérie a zlepšiť imunitný systém, kontrolovať cukrovku a neznášanlivosť laktózy. Je veľmi užitočný pre tých, ktorí chcú schudnúť, zlepšiť zdravie pokožky a vlasov a chrániť sa pred plesňovými a vírusovými infekciami.
Trávenie je vďaka nemu omnoho lepšie, pretože obsahuje zdravé probiotiká, ktoré môžu oddeliť škodlivé baktérie od čriev a pomôcť nám lepšie absorbovať a stráviť jedlo. Navyše obsahuje diétnu vlákninu a zabraňuje zápche.
Ľudia trpiaci cukrovkou a neznášanlivosťou laktózy by mali pravidelne konzumovať kefír. Kefír obsahuje cukri a baktérie, ktoré “jedia“ laktózu. Nadbytočný cukor je vylúčený z tela skôr, ako môže spôsobiť problémy s krvným cukrom. Tí, ktorí konzumujú kefír, by mali mať na pamäti, že tento nápoj skutočne prečisťuje telo, a preto je pravdepodobná častejšia návšteva toalety.

Celkové zdravie

Kefír obsahuje vitamín C a dobré minerály, a preto je dobrý na posilnenie imunitného systému. Je bohatý na proteíny a urýchľuje metabolizmus, ale taktiež pomáha k rýchlejšiemu hojeniu rán a infekcií. Mal by byť konzumovaný ľuďmi, ktorí majú problém s artériosklerózou alebo tými, ktorí utrpeli srdcový infarkt alebo mŕtvicu.